Τα Νέα Της Πόλης

Τι προβλέπεται στον ΚΑΠ για τον υποχρεωτικό γιατρό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Ένα από τα πολύ

σημαντικά θέματα του ΚΑΠ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το άρθρο 16 για τον υποχρεωτικό γιατρό στους αγωνιστικούς χώρους.

Με λίγα λόγια, αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, λέει ότι εφόσον δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο, ο αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί, η γηπεδούχος χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με τέρματα 3-0 με πρόστιμο 300 ευρώ.

Εάν ο αγώνας πραγματοποιηθεί, ο διαιτητής της αναμέτρησης παραπέμπεται σε πειθαρχικό έλεγχο. Διαβάστε το άρθρο 16 του ΚΑΠ:

«Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσωπο που να ασκεί καθήκοντα γιατρού, κατά τα ανωτέρω, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο».

Πηγή:insport.gr

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.