Τα Νέα Της Πόλης

Θεσσαλονίκη: «Ζωντανεύει» ο Κεδρηνός Λόφος – Νοικιάστηκε το αναψυκτήριο

Επιτυχής η τέταρτη δημοπρασία - Ποιο θα είναι το ετήσιο μίσθωμα

 

Νέα εποχή αρχίζει για το αναψυκτήριο του Κεδρηνού Λόφου, που παρέμενε κλειστό και αφημένο στη φθορά του χρόνου εδώ και έξι χρόνια, καθώς ήταν επιτυχής η χθεσινή δημοπρασία παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του. 

Έπειτα από τρεις άγονες δημοπρασίες, τελικά αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου συνολικού εμβαδού κτίσματος 170 τμ και βεράντας επιφάνειας 55 τμ με σκέπαστρο, ήταν επιτυχής. Στη τελευταία δημοπρασία που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών υπήρξε η συμμετοχή ενός μόνο ενδιαφερομένου, όπως δήλωσε στο TyposThes η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Άννα Αγγελίδου, ο οποίος "χτύπησε" και πήρε τον αναψυκτήριο με ετήσιο μίσθωμα 40.200 ευρώ. Σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης ήταν 40.000 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για οκτώ χρόνια και αρχίζει αμέσως μετά την υπογραφή του μισθωτηρίου. Η Οικονομική Επιτροπή είναι τώρα αρμόδια για να εγκρίνει την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.

Όπως είναι γνωστό, ο Κεδρηνός Λόφος που άλλοτε αποτελούσε πόλο έλξης για πολλούς Θεσσαλονικείς και επισκέπτες εξαιτίας της μοναδικής του τοποθεσίας και της θέας στην πόλη, βρίσκεται σήμερα σε πολύ κακή κατάσταση και ο νέος ενοικιαστής θα αναλάβει να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης του αναψυκτηρίου. Σημειώνεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει κάνει τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ η κ. Αγγελίδου τονίζει ότι δόθηκε μόνο το αναψυκτήριο και η βεράντα. 

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.